Next refresh in seconds

četvrtak, 29. prosinca 2016.

Uz ovaj jednostavan trik banane će duže biti sveže, a ukus - FENOMENALAN

Koliko puta vam se desilo da kupite banane, a da one za jako kratko vreme pocrne i postanu prezrele. Greška je u načinu na koji ih čuvate. Sobna temperatura podstiče zrenje, a na terasi mogu lako da pocrne. Otkrijte šta je za njih najbolje.


Ako predugo stoje na sobnoj temperaturi ili ih pak čuvate na terasi gde dolazi do velikih promena temperature, banane mogu lako istruliti. Iako je naučno dokazano da su "pegave" banane zdravije, ovaj trik dobro će doći onima koji ipak ne vole tamnu koru punu smeđih tačkica.

Ovom problemu možete lako doskočiti jednostavnim trikom - tako što ćete banane zamotati u prozirnu foliju i odložiti u frižider.Još je bolji efekat ako zamotate svaku bananu posebno zajedno s peteljkom, a time se produžuje njihov životni vek za oko nedelju dana.Ako ne volite da jedete hladne banane, jednostavno jednu izvadite ranije i ostavite na sobnoj temperaturi 20-ak minuta. Ako ste bananu isekli, način da ostane sveža do dan i po je umakanje u limunov sok, a to je dobro raditi i kod stavljanja banana u kolače kako one ne bi pocrnele.

0 komentari