Next refresh in seconds

utorak, 2. svibnja 2017.

Pripremite BOSANSKU HALVU za samo 15 minuta





Sastojci
– 100 gr. maslaca ili margarina
– 100 gr. brašna
– 100 gr. šećera 200 ml. vode



– 1 vanilin šećer
– orasi ili kokos za dekoraciju

Priprema:
Rastopiti 100 gr. maslaca, te kada se potpuno istopi dodati 100 gr. brašna. Stalno miješati otprilike 5-10 minuta bez prestanka. Dobro voditi računa jer halva vrlo lako izgori.
U drugu šerpicu stavite 200 ml. vode i 100 gr. šećera te jednu vrećicu vanilin šećera. Staviti to da prokuha. Kada vam bude smjesa sa brašnom i maslacem gotova (znači kad dobijete smećkastu-bež boju) dodati sastojke (voda i šećer) koji su vam prethodno prokuhali.



Pustiti smjesu 10-tak sekundi, pokriti je poklopcem da vas ne isprska i odmah potom miješati da se ne stvore grudvice.
Halvu vadite u tanjir s kašikom i najbolje staviti u frižider da se malo ohladi. Pospite je po želji orasima ili kokosom, te je servirajte po želji.

0 komentari