subota, 6. svibnja 2017.
SELSKO MESO RECEPT KOJI VRIJEDI IMATI U SVOJOJ BILJAŽNICI
Sastojci
svinsko meso
sampinjone
lovorov list
1 glavica luk
ulje
so
vegeta
mjevlen crn piper
vino
senf
Zaprska: brasno
ulje
mjevlen crveni piper
Priprema
1.
Sitno seckano svinsko meso da se dinsta.Dodajte 1 glavicu sitno seckan luk.
2.
Kad se izdinsta mjeso dodaje se lovorov list,so,vegeta i mjevleni crni biber.
3.
Seckane sampinjone prvo se stavljaju malo u vrelom ulju da ottoje malo.Onda se dodaju mjesu i sve se sipuje u jednu tavu.
4.
Stavlja se malo vino,2 kasike senf.Pravi se zaprska i sipuje u sve ovo.
5.
Zaprska:zagrijte ulje i u nejmu proprzite malo brasna….Dodajte i mjevlen crven piper i jos malo przite al da ne bude jako przeno….
6.
Stavite tavu u rerni.
7.
Napomeni:
-Otkad se meso malo prodinsta mozete staviti svjeze mrkve,ja ih stavljam nekad i odlicno je.
-Lovorov list i senf se moze staviti u tavi i onda se moze staviti meso,sampinjoni,mrkvi…
Posluživanje
Vareni i onda malo proprzeni krompiri i zelena salata…Takodje super je i uz krompir pire il pecene krompire.Uglavnom najbolje je uz krompirice i uz neku salaticu….
0 komentari